Welkom..

Welkom op de website van de Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken. De meeste mensen hebben ooit iets verzameld. De een spaart miniatuurtreintjes, de ander poppen, weer een ander stripboeken. Zo zijn er ook mensen die postzegels verzamelen.

Je kunt proberen alle postzegels bij elkaar te krijgen van één land of uit een bepaalde periode (bijvoorbeeld vanaf je geboortejaar). Maar je kunt ook een motief verzamelen. Onder motief kan alles worden verstaan zoals treinen, auto's, olifanten, vissen en noem maar op. Hoe beperkter het gebied, hoe moeilijker en vooral hoe meer studie het vereist. Ook omdat alle landen hun eigen postzegels uitgeven of laten uitgeven.

Daarnaast kan je natuurlijk ook poststukken verzamelen zoals brieven uit de tijd voordat er postzegels bestonden. Of je verzamelt eerste-dagenveloppen of enveloppen met een plaatsnaamstempel. Aantekenstrookjes is ook zo'n voorbeeld.
Als je serieus verzamelt en je er tijd en (soms) geld in kunt stoppen is al snel duidelijk dat je iets nodig hebt om alles overzichtelijk op te bergen zodat je er met plezier naar kunt kijken. Dan heb je een stockboek nodig en een pincet, later een catalogus en wellicht ook een album. Soms wil je het aan anderen laten zien of je zit gewoon op een regenachtige vrije middag te genieten van je eigen "schatten".

De Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken wil het genoegen dat je aan een verzameling beleeft vergroten. Kijk maar verder op deze site hoe wij denken dit te kunnen doen.

Bestuur

 

 
voorzitter Th. A.M. Poiesz (Theo)
vice-voorzitter G.A. Holtslag (Gerrit)
secretaris W.P.H. van 't Woud (Pim)
penningmeester R.G. van Kesteren (Rob)
evenementen G.A. Holtslag (Gerrit)
veilingmeester Th.A.M. Poiesz (Theo)
hfd rondzendverkeer J.C. Blonk (Jan)